Putovanja su mi oduvijek jedno od najdražih iskustava u životu. Obožavam putovati bilo kuda, bez obzira na moju orijentaciju koja me nepogrešivo odvede na pogrešnu stranu avionskog šaltera, ili krivi dio nepoznatog grada.
No unatoč krivom orijentacijskom kompasu, smatram da putovanja trebaju planirati po načelu nekog prirodnog reda i poretka, a taj poredak nalaže da se treba temeljito istražiti svaki kutak Lijepe Naše, pa se onda otisnuti u nepoznato.

Stoga kad sam na jednom od studijskih putovanja od kolege Vlade Šestana (Savjetnik za putovanjaTravel Advisor.eu, Croatia active), saznala da je isplanirao (i realizirao) u idućih mjesec ipol  dana put u Južnoafričku republiku, Dohu i Dubai, Provansu, skijanje u South Lake Tahoe u SAD, a u uza sve to uspio svratiti  i na neki milanski sajam – shvatila sam da je sazreo trenutak da ga netko odvede u Požegu, Kutjevo, Pleternicu i Veliku.
Požeško – slavonska županija pokazala se kao logičan izbor stoga što je Vlado vinski znalac, Provansa mu je drugi dom,  a kao svjetski putnik zasigurno će pored vina znati dati i procjenu turističkog potencijala Zlatne doline.

Pored Vlade, putovanju se pridružila Karin Mimica, dobri duh hrvatske gastronomije, nositeljica projekta Gastronauta koji ima iza sebe organizaciju preko 100 tematskih gastronomskih i edukativnih događanja. Karin je i također voditeljica projekta “100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica”. Autorica dvadesetak gastro knjiga i brojnih medijskih priloga, predsjednica sekcije turističkih novinara Hrvatskog novinarskog društva, članica više gastro radnih skupina, Karin je bila idealan suputnik za otkrivanje turističkih tajni Zlatne doline.
Putovanju smo pridružili i Vladinog  vrijednog kolegu Sanjina Maljkovića  iz turističke agencije Croatia Active, i u takvom sastavu bili smo spremni za dvodnevnu turu požeškom dolinom.

U organizaciji Turističke zajednice Požeško – slavonske županije i njene direktorice Maje Jakobović Vukušić, dobili smo dvodnevan prijedlog Bike Hip and Hop biciklističke ture, koja je predvidjela zahvalan omjer wine tastinga i biciklističkih ruta kao i  kušanje jela iz turističke gastro akcije: Okusi Zlatne Slavonije.
Naoružani kamerama, fotoaparatima i nešto malo kondicije, krenuli smo 7.svibnja iz Zagreba prema Požegi.

U Požegi nas je dočekao Igor Marač, vlasnik agencije Luks Bike Adventure, prve agencije u Požegi specijalizirane za  biciklističke izlete. Odmah sam shvatila da s Igorom nema labavo. Beskrajno strpljiv  s nama Igor nas je svejedno odmah posjeo na bicikle, tako da smo  marljivo odbiciklirali po sunčanoj Požegi a Igor nam je objašnjavao  znamenitosti ovog neobično lijepog baroknog grada.

Nastavak bloga pročitajte na portalu; explorecroatia.eu/blog/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.