Zeleni predjeli bajkovite Bilogore čudesni su i u srcu najljuće zime. Uvjerili smo se to kada smo pozvani od strane Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije  na jednodnevno studijsko putovanje u četvrtak 29.prosinca, taman kao uvertira za rastanak od 2016-e.
Skupina od dvadesetak turističkih novinara iz cijele zemlje, posjetila je arkadiju netaknute prirode i nekoliko turističkih aktrakcija koje polako ali sigurno postaju turistički adut ove županije i koje idu u odličnom smjeru razvoja  europskog ruralnog turizma.

TZ-33

Priča o ovoj županiji međutim nije priča samo o blagodatima prirode i izvrsne gastronomije.Kontinuirana suradnja s privatnim sektorom kroz 2016., iznjedrila je niz pozitivnih promjena.
Bjelovarsko – bilogorska županija postala je članicom grupe EDEN Networka – europskih destinacija izvrsnosti  najveće profesionalne mreže održivog turizma Europske komisije, koja okuplja 66 članica iz 23 europske zemlje.
Od brojnih atributa istaknuta je kvalitetna izvorna domaća gastronomija, ekološka proizvodnja OPG-ova, ali i gostoljubivost stanovnika. Netaknute šume, raskošni vinogradi, plavi ribnjaci, smaragdne livade obrubljene bajkovitim gorskim proplancima u kombinaciji sa višestruko nagrađivanim parkovima i okućnicama, odnosno ljupkim gradovima u kojima se pazi na svaki detalj gradskog exterijera, samo su neke od pohvala kojima su u ovoj uglednoj asocijaciji nahvalili bjelovarsko – bilogorski kraj.
Što govore o našoj županiji, uvjerite se jednim klikom na link: youredenexperience.com/destinations ili klikom na fotografiju EDEN-a.

Eden

Ključ turističkog koncepta TZ BBŽ temelji se na izradi kreativnih programa i turističkih proizvoda (promatranje ptica, konjički turizam, agroturizam kroz seoska gospodarstva, kulturna blaga bogatog identiteta ovog kraja, izvrsne wellness i SPA programe Daruvarskih toplica s rimskom poviješću i tradicijom). Uživati u prirodi nije dovoljno, potrebno je osmisliti, povezati i predstaviti niz povezanih proizvoda koji se nude današnjim sve zahtjevnijim gostima, no recenzije s booking coma govore da se ide u dobrom pravcu.

20161229_125216
VINARIJA CONER – PRVA TOČKA PUTOVANJA
Naše putovanje započeli smo posjetom u izletištu i vinariji Coner u Jabučeti, nedaleko od Bjelovara. Zimski krajolik prirode je standardno ogoljen i jednoličan – ali ne i ovdje. Unatoč hladnoći i zimi, svejedno možete uočiti bogatstvo zelenila i bogate bilogorske vegetacije. Kako li onda sve ovo tek izgleda u proljeće?

TZ-153-1-1024x682

U ovom izletištu upravo je dovršen projekt “Rekreacijsko-edukativnog parkauz potporu HTZ-a, a otvoreni su i novi smještajni objekti kategorizirani s  visokih 4 i 5 zvjezdica. Tražite li komfor pa i dozu luksuza, dođite u Coner, na niti sat vremena od Zagreba vas očekuju visoko kategorizani apartmani u samom srcu prirode.

20161229_125522

nastavak pročitajte na portalu Hotspots

Fotografije; Na malenom brijegu, Štefan Brajković, privatan album

 

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.