“Zbogom divni kuleni, svježa pastrvo, slanine, čvarci, fini sirevi i još finiji  kolači, ukusni fiš paprikašu, zbogom mirisna  graševino, Pinotu sivi, zbogom vile s bazenima, vidjet ćemo se opet”..

Ove retke sam intuitivno zabilježila prošle godine,  pri prvom istraživanju blaga Zlatne doline. Dakako, čim se pružila nova  prilika za novi press posjet – kofer je bio promptno spakiran.

Nakon lanjskog press putovanja gdje smo moji  kolege i ja  biciklima krstarili plodnim brdima i dolinama Zlatne doline (a o čemu se možete informirati ovdje), ove godine se  nova press tura od dvadesetak turističkih domaćih i regionalnih novinara, zaputila ka Požeško –slavonskom (k)raju. 


Povod putovanju bila je redovna godišnja skupština Zbora turističkih novinara i članova Udruge Fijet Croatia, koja se prema planu i programu održala u Schon Blicku (Vetovo). 

Prva postaja – svratite u Schon Blick, pogled je doista lijep

Ovaj restoran i prenoćište u svom sastavu broji pet šarmantnih  bungalova na osami,  koje se nalaze točno iznad ribnjaka, a osim tradicijske slavonske kuhinje, kao i raznih jela po narudžbi, u ponudi se nalaze i vrhunska vina kutjevačkog vinogorja.

Vlasnik Schon Blicka, Josip Miličević za razliku od mnogih koji su otišli i silom prilika ostali, vratio se iz Njemačke prije 20 godina. Te odlučio nešto napraviti u svom kraju, otvorivši ovaj (u to vrijeme),  netipičan slavonski objekt.

nastavak bloga čitajte na poveznici:
explorecroatia.eu/pozesko-slavonskim-stazama/

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.