Pročitajte kratak slikopis ovogodišnje turističke skitnje, te divljenja ljepotama Lijepe naše.
Obišli smo mjesta  mjesta čiste relaksacije, mjesta buke i fešti, plavog ili zelenog, mjesta sportskih morskih aktivnosti.. svugdje smo bili  i svašta vidjeli. Ovo je samo manji dio.

Maksimir – Zagreb

2015-04-08-10.53.13

Cca 15 minuta vožnje tramvajem od centra grada, nalazi se carstvo prirode kroz šareni kolaž boja, te je ova ljepota  dostupna u samom srcu grada. Znamo da zvuči kao izlizana fraza, ali Maksimir je stvarno u jesen najljepši. I sad je prilika (ako posjetite Zagreb) da se obiđe dok se vrijeme još kako tako drži.

20150426_111859

Ovaj trenutak prpošnog zelenja uhvaćen je negdje na potezu od Kraljičinog zdenca do uspona na Sljeme. Zeleno, volim te zeleno!

2015-04-27-08.39.49-577x1024

Još jedna neimenovana sljemenska lokacija pogodna za slavljenje prirode, uživancije u šetnjama, izletima, meditaciji a nama se čini savršena za prepuštanje mitskoj potrazi za vilama i zmajevima, ili prakticiranju paganskih praksi :). Kako god kome drago. 🙂

20141012_145720-1-1024x576

Seosko imanje nadomak Zagreba, kod Ivanić – grada (Stari mlin). Zagrebačka okolica svašta lijepoga čuva u svojim kutcima.

20150530_122139

Neponovljivo Hrvatsko zagorje. Ovaj privatni vidikovac se nalazi na 3 min vožnje od Marije Bistrice. Nećemo vam reći gdje točno da nam ne otmete luksuz privatne čitaonice s pogledom (voljni smo ga braniti životom!)
No nađite slobodno vaš vidikovac, ovakvih bajkovitih prizora našem Zagorju ne manjka.

ribe1

Posve nam je jasno da na Plitvičkim jezerima svi padaju u trans nad bojom svih onih jezera, slapova, stijenja brzaca, boja..Ali nije nam jasno kako nitko od discipliniranih posjetitelja, ne padne u napast uloviti ovaj tusti buket riba?
(Među nama, dječja mreža za leptire bila bi dovoljna za skupit ih barem 6-7 komada).
Ribar u nama s mukom je odolio prizoru lova i spremanja  ove ribe na roštilj ili bar malu lešadu! Toliko nas je to dekoncentiralo da se nismo uspjeli koncentirati na svjetski slavnu ljepotu ovog dijela Hrvatske.

20150919_124433-1

Ok, evo i prizora slavnih slapova Plitvičkih jezera. Nek vam bude. Ne vide se najbolje, ali prekrasni su, vjerujte. Obavezno posjetiti to naše nacionalno blago.

2015-07-11-20.36.52

Evo nas negdje na potezu između Hvara i Korčule na trajektu, kasni lipanj. Trajekti su poseban doživljaj.
I sunce se ukazalo tvoreći anđeoske oblike koji se nisu dali uloviti mobitelom. Možda smo svugdje vidjeli ukazanja Viših sila i stoga jer smo išli na godišnji odmor.

20150826_171936

Da duša može svojevoljno birati plažu, odabrala bi Proizd u Veloj Luci.

20150831_144515

I još malo Proizda.. Dobro dođe kao terapija protiv sivila u Zagrebu. A ako ste mislili da je more ovakvo samo na Proizdu, i da su plaže u okolici Vele Luke bezvezne, pogriješili ste.
Evo u edukativne svrhe slika još jedne plaže u blizini Vele Luke, a do nje se komotno može i autom.

Martin-bok-manja

A iz daljine se vidi Hvar u svom raskošnom volumenu.

20150623_141328-576x1024

Još jedan otok na rasporedu. Veličanstveni Brač. A ovaj romantičan spust vodi u Murvicu, jednu od najljepših plaža na Jadranu.

Murvica-manja

Očarala nas je azurna boja mora i spokoj ovog mjesta.

ELtz-dvorac

Bili smo i u Vukovaru. Puni smo dojmova još uvijek, pa evo klik na putopis. Nijedan grad nas nije tako osvojio.

Groblje-branitelja (1)

Bili smo i na Pelješcu u Vignju. Sve frca od vreve, ponajviše surf testosterona, adrenalina, surf dasaka..surferski raj. Mjesto danonoćnog muvinga i lijepog čistog mora. Možda je muvinga malo i previše, ako ljubite mir i tišinu. U Vignju nije isključeno da ćete ugledat  nekog kite surfera kako leti iznad vas dok mirno plutate na svom luftmadracu. Oni istovremeno jedre, plove, skaču uvis  i po potrebi, lete.

Viganj

I za kraj evo jedne  fotke koja je obilježila ljubav ka skitnji Lijepom našom..

Cesta-Vukovar

Gdje god bili i kome god došli u goste – eto nas opet i slijedeće ljeto!

Imate li i vi dragi čitatelji želju podijeliti s nama đir po Hrvatskoj u formi putopisa, bloga, priče, pjesme…slobodno nam pošaljite. Ne stidite se ako vam slike nisu nešto, jer definitivno nisu ni naše, pa smo ih ipak ponosno izložili. Čekamo vas.

Fotografije; privatan album 

Pročitajte izvorni blog na Hotspots.net.hr

Leave a Reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.