Prekaljena ekspedicija turističkih i gastro novinara iz Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Velike Britanije, Slovačke i naravno Hrvatske, boravila je krajem travnja na Krku na poziv TZ otoka Krka a u organizaciji Karin Mimice iz Gastronaut.hr i direktorice TZ otoka Krka,Majde Šalete svih turističkih zajednica otoka i renomiranih ugostiteljskih i hotelskih objekata.
Kroz atraktivno tematsko putovanje „Od Okusa do okusa“ kušajući Krk u ime nadolazeće manifestacije#krk food fest, čiji hashtag osvaja ovih dana Facebook i Instagram, s Krkom se na najfiniji način povezalo 40 turističkih novinara iz sedam zemalja.
A neizrecivo ukusni meniji sljubili su u proljetnoj pozivnici slijedeće: Baščansku stazu glagoljice, najfinije skute i škampe u raznim kreacijama, krčki sir i svilenkasti plavi veo atraktivne Baške, plodnu Velu Riku, rimske ruševine drevnog grada na kojima se danas nalazi atraktivan restoran, mističan samostan na otočiću Košljunu s vrijednom sakralnom ostavštinom, atraktivan kamp i plaže, mnoštvo proljetnih namirnica na tanjuru u tisuću boja i dezena, romantične maslinade i ciklame intenzivne boje posvuda…
Bogat niz okusa prezentirao nam je opojnu žlahtinu, malvaziju ( našlo se tu i slavonske graševine), sa krčkom janjetinom, domaćim raviolima, šparogama s čokoladom, domaćim šurlicama prepunim kozica i škampi, finger food na temu janjetine, šparoge s skutom i još puno finih zalogaja, te stopio čitav tijek ove press gastro štorije u obimnu simfoniju okusa boja i mirisa i događanja! Stoga da nam se pomiješa sve odmah na početku, i da sačuvamo kroz ovaj gastro slikozapis uspomenu na sve blagodati otoka, krećemo s sistematiziranom preporukom što jesti i oprobati ovih dana na meniju preukusnog otoka, kojeg Krk darežljivo otkriva svom gostu.
KRK FOOD FEST – OKUSI PROLJEĆA od 19.05.- 31.05.2019
Domaćini novinarske ekspedicije od 16. do 18.travnja bile su Turistička zajednica otoka Krka, TZ Omišalj, TZ Njivice, TZ Dobrinj, TZ Malinska, TZ Vrbnik, TZ grada Krka, TZ Punat i TZ Baška.Tematska tura prigodno nazvana “Od okusa do okusa“ vezana je uz promociju gastro događanja “Krk Food Fest: Okusi proljeća” koja u 20 otočkih restorana traje od 19. travnja do 31. svibnja. Ideja Krk food festa uključuje sudjelovanje dvadeset renomiranih restorana koji će ponuditi domaćim i stranim posjetiteljima nuditi atraktivne delicije sa lokalnim namirnicama i proljetnim specijalitetima.
U predstavljanju Krka direktorice TZ otoka Krka Majde Šale, doznajemo da je Krk najnaseljeniji i najveći jadranski otok, ima oko 19 tisuća stanovnika, a godišnje ga posjeti do pet milijuna turista. Krk je izvrsno prometno povezan. S kopnom je povezan mostom, zračna luka u sezoni ima vezu s cijelim svijetom, a posebno ga vole nautičari koji se usidre na otoku većim dijelom sezone.
Nastavak bloga pročitajte na portalu:
explorecroatia.eu/blog